מי ייצר את הקורונה?? חשד... שהנגיף הוברח על ידי מדען אמריקאי לסין , המדען עצור בארה"ב

האם נגיף הקורונה ( נגיף הכתר) הוא תוצאה של תאונה?? 

האם האמת מאחורי הנגיף שמחסל רבבות אנשים ברחבי העולם - היא..-שהוא בכלל לא בא מפרות ים . אלא הוא תאונה שיצאה כתוצאה מגניבה של נשק ביולוגי על ידי מדען אמריקאי לסין ?

ומדוע לא נמצא עד היום נדבק מס 0 בנגיף? ( או שפשוט העלימו אותו )

והדבר הכי מטריד.... אם הוא תוצר של תאונה מלוחמה ביולוגית האם אכן יתן שהנגיף מיועד לפגוע רק בד .אן.אי מסויים? ואם כן באיזה? 

הצוות של יוסי גולדשמיד מביא לכם כמה נתונים ... כולל קישורים למקורות , את המסקנות תשפטו בעצמכם . 

מה שמטריד הוא מדוע התקשורת הכללית מעלימה את המידע הזה - לצוות של יוסי גולדשמיד אין תשובה לשאלה הזו 

חשד...... - שימו לב לפרסום הבא...

, [7 באפריל  2020 בשעה 21:15]
בארצות הברית נעצר היוצר של קוביד -19 עבור סין.
אמריקה גילתה זה עתה את האיש שייצר ומכר את נגיף הכתר לסין.  ד"ר צ'רלס ליבר, ראש הכימיה והביולוגיה באוניברסיטת הרווארד ארה"ב.  בתדריך הודיע ​​דובר משרד החוץ על מעצרו.
אנו מדברים על ד"ר צ'רלס ליבר, ראש המחלקה לכימיה וביולוגיה, אוניברסיטת הרווארד (ארה"ב).  למדען האמריקאי הזה היה חוזה עם אוניברסיטת ווהאן ללמוד את קוביד -19.  הוא נעצר במשרדו בהרווארד (ארה"ב).
החקירה החלה במקרה של הופעתה של נגיף קורונה חדש והתפשטותו.  המדען האמריקני הנקוב קיבל (בסך הכל לשנת עבודה) 1.5 מיליון דולר עבור המחקר המדעי שלו.
היו לו מענקים מהמכון הלאומי לבריאות של ארה"ב, מהרווארד, מאוניברסיטת בוסטון, ויחד עם זאת הוא קיבל סניפי כסף רגילים מסין.

כדי לקבל תמונה יותר מקיפה הצוות של יוסי גולדשמיד מביא לפניכם את הנתונים הבאים :

פורסם ברוטר... (יוסי גולדשמיד) 
פרקליטות ארה"ב הודיעה היום (28/1/20) כי יו"ר המחלקה לכימיה וביולוגיה כימית באוניברסיטת הרווארד ושני אזרחים סינים הואשמו בקשר לסייע לרפובליקה העממית של סין.ד"ר צ'ארלס ליבר, 60, יו"ר המחלקה לכימיה וביולוגיה כימית באוניברסיטת הרווארד, נעצר הבוקר (28/1/20) והוגשה נגדו תלונה פלילית בעניין אישום בהצהרה כוזבת והונאה. ליבר יופיע אחר הצהריים בפני שופט השלום מריאן ב. באולר בבית המשפט הפדרלי בבוסטון.
ינקינג יה, 29, אזרחית סיני, הואשמה היום בכתבי האישום הבאים הונאת ויזה, הצהרות כוזבות, היותה סוכנת של ממשלה זרה וקונספירציה. יה נמצאת כרגע בסין.
זאוסונג זנג, 30, אזרח סיני, נעצר ב- 10 בדצמבר, 2019, בשדה התעופה הבינלאומי של לוגן בבוסטון, והואשם בניסיון להבריח 21 בקבוקונים של מחקר ביולוגי לסין. ב- 21 בינואר 2020 הוגש נגדו כתב אישום נגד ג'נג בהברחת סחורות מארצות הברית ועל הצהרות כוזבות, פיקטיביות והונאה. הוא עצור מאז 30 בדצמבר, 2019.
ד"ר צ'רלס ליבר
על פי מסמכי בית המשפט, מאז 2008 ד"ר ליבר שכיהן כחוקר הראשי בקבוצת המחקר ליבר באוניברסיטת הרווארד, שהתמחה בתחום הננו-מדע, קיבל יותר מ -15 מיליון דולר במימון מענק מהמכון הלאומי לבריאות ( NIH) ומחלקת ההגנה (DOD). מענקים אלה מחייבים גילוי של ניגודי אינטרסים פיננסיים זרים משמעותיים, כולל תמיכה כספית מממשלות זרות או גופים זרים. ללא ידיעתה של אוניברסיטת הרווארד, החל משנת 2011, ליבר הפך ל"מדען אסטרטגי "באוניברסיטת ווהאן (WUT) בסין והיה משתתף חוזי בתוכנית אלף הכשרונות של סין משנת 2012 עד כנראה שנת 2017. תוכנית אלף הכשרונות של סין היא אחת מתוכניות גיוס הכישרונות הסינים הבולטים אשר נועדו למשוך, לגייס, ולטפח כישרון מדעי ברמה גבוהה, בהמשך לפיתוח המדעי, השגשוג הכלכלי והביטחון הלאומי של סין. תכניות כישרונות אלה מבקשות לפתות כישרונות סיניים מעבר לים ומומחים זרים להביא את הידע והניסיון שלהם לסין ותגמולם על גניבת מידע קנייני. בתנאי החוזה לשלוש השנים של ליבר במסגרת אלף הכישרונות, אוניברסיטת ווהאן (WUT) שילמה לליבר 50,000 דולר דולר לחודש, הוצאות מחיה של עד 1,000,000 יואן סיני (אז בערך 158,000 $ דולר) והעניקה לו יותר מ- 1.5 מיליון דולר להקמת מעבדת מחקר ב- WUT. בתמורה, ליבר היה מחויב לעבוד ב- WUT "לא פחות מתשעה חודשים בשנה" על ידי "הכרזת על פרויקטים לשיתוף פעולה בינלאומי, טיפוח מורים צעירים ודוקטורנטים, המארגנים ועידות בינלאומיות, מגישים בקשה לפטנטים ופרסום מאמרים בשם "WUT".
התלונה טוענת כי בשנים 2018 ו -2019 שיקר ליבר על מעורבותו בתכנית אלף הכישרונות והשתייכותו ל WUT. ב - 24 באפריל 2018 לערך, במהלך ראיון עם חוקרים, ליבר הצהיר שהוא מעולם לא התבקש להשתתף בתוכנית אלף הכשרונות, אך הוא "לא היה בטוח" כיצד סין מקטלגת אותו. בנובמבר 2018, המכון הלאומי לבריאות (national institutes of health) NIH חקר בהרווארד האם ליבר נכשל באי חשיפה של מערכת היחסים החשודה שלו אז עם WUT ועם תוכנית אלף הכשרונות של סין. ליבר גרם להרווארד לומר בכזב ל- NIH שלליבר "לא היה שום קשר רשמי עם WUT אחרי שנת 2012, כי "WUT ממשיכה להגזים בכזב" את מעורבותו ב- WUT בשנים שלאחר מכן, וכי ליבר "לא היה ואף פעם לא היה משתתף בתוכנית אלף הכשרונות של סין.
ינקינג יה
על פי כתב האישום, יה היא סגן בצבא השחרור העממי (people's liberation army- PLA), הכוחות המזוינים של הרפובליקה העממית של סין וחברת המפלגה הקומוניסטית הסינית (CCP). בבקשת הוויזה שלה ל- J-1, יה זיהתה את עצמה באופן שגוי כ"סטודנטית "ושיקרה לגבי שירותה הצבאי המתמשך באוניברסיטה הלאומית לביטחון טכנולוגי (NUDT), האקדמיה הצבאית הבכירה המנוהלת על ידי המפלגה הקומוניסטית הסינית. עוד נטען כי בזמן שלמדה באוניברסיטת בוסטון במחלקה לפיזיקה, כימיה והנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת בוסטון (BU) מאוקטובר 2017 עד אפריל 2019, יה המשיכה לעבוד כסגן ב PLA בהשלמת מטלות רבות מקציני PLA כמו ביצוע מחקר, הערכת אתרי אינטרנט של צבא ארה"ב ושליחת מסמכים ומידע מארה"ב לסין.
על פי מסמכי בית המשפט, ב- 20 באפריל, 2019, קצינים פדרליים ראיינו את יה בשדה התעופה הבינלאומי של לוגן בבוסטון. במהלך הראיון נטען כי יה טענה בכזב כי הייתה לה קשר מינימלי עם שני פרופסורים מ- NUDT שהיו קצינים בכירים ב PLA. עם זאת, חיפוש במכשירים האלקטרוניים של יה הוכיח שתחת הנחייתו של פרופסור מה- NUDT, בדרגת אלוף ב PLA, יה גלשה לאתרי אינטרנט צבאיים של ארה"ב, חקרה פרויקטים צבאיים של ארה"ב וחיברה מידע עבור ה- PLA על שני מדענים אמריקאים עם מומחיות בתחום הרובוטיקה ו מדעי המחשב. יתרה מזאת, סקירת שיחת WeChat העלתה כי יה ושאר אנשי ה- PLA מטעם NUDT שיתפו פעולה עם מאמר מחקר על מודל הערכת סיכונים שנועד לפענוח נתונים ליישומים צבאיים. במהלך הראיון, יה הודתה כי החזיקה בדרגת סגן ב PLA והודתה כי היא הייתה חברת המפלגה הקומוניסטית הסינית.
זאוסונג ג'נג
באוגוסט 2018 נכנס ז'נג לארצות הברית בוויזה של J-1 וערך מחקר תאי סרטן במרכז הרפואי בית ישראל דיאקונס בבוסטון החל מה -4 בספטמבר 2018, עד ה- 9 בדצמבר, 2019. על פי הנטען, ב 9 לדצמבר 2019, ג'נג גנב 21 בקבוקונים של מחקר ביולוגי וניסה להבריח אותם מארצות הברית על סיפון טיסה המיועדת לסין. קצינים פדרליים בשדה התעופה לוגן גילו את הבקבוקונים שהוחבאו בגרב בתוך אחד התיקים של ג'נג, ולא היו ארוזים כראוי. על פי הנטען, בתחילה שיקר ז'נג לקצינים על תוכן מזוודותו, אולם בהמשך הודה שגנב את הבקבוקונים ממעבדה בבית ישראל. ג'נג הצהיר כי בכוונתו להביא את הבקבוקונים לסין כדי להשתמש בהם כדי לערוך מחקר במעבדה שלו ולפרסם את התוצאות תחת שמו הפרטי.

מה דעתכם לגבי הקשר לווהאן?
מקור : משרד המשפטים האמריקאי.
https://www.justice.gov/usao-ma/pr/harvard-university-professor-and-two-chinese-nationals-charged-three-separate-china

המקור ברוטר : 
https://rotter.net/forum/scoops1/602723.shtml

והנה הצוות של יוסי גולדשמיד מבא בפניכם את הפרסום הבא...

פרסום מעיתון גלובס...

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001322487


הסילופים, האיומים, ההשתקות וההפחדות: כך הדביקה סין את כל העולם


המחדל הסיני: איך הסתירו הסינים את מגפת הקורונה • כך, שלב אחר שלב, הפך נגיף שהגיע משוק פירות ים בעיר סינית בינונית - למגפה שעומדת לשתק את העולם כולו

1. 17 בנובמבר-30 בדצמבר: גישושים וגילוי

"חולה אפס", האדם הראשון שנדבק בנגיף הקורונה הקטלני, לא אותר באופן ודאי עד היום ואולי כבר לא יימצא. ייתכן שאותו חולה סבל מסימפטומים קלים יחסית ולכן לא הגיע לטיפול רפואי, או שהמקרה שלו הלך לאיבוד בעבודת בתי החולים היומיומית. במקום חולה אפס מסמנות הרשויות הסיניות ארבעה גברים וחמש נשים, בני 39 עד 79, שחלו בקורונה כבר במהלך חודש נובמבר, כמקרים הראשונים של הנגיף, שמאז הוביל כידוע למותם של עשרות אלפים ברחבי העולם.
המקרים הללו זוהו רק בדיעבד, אחרי שהמגפה הפכה לעניין דחוף, באמצעות בדיקה של דגימות שנלקחו מהחולים. בזמן אמת, רופאים בבתי החולים בעיר ווהאן החלו להיות מודעים לדלקת ריאות מסתורית רק בשבוע השני של דצמבר. הגילוי התעכב בין השאר משום שהחולים הראשונים פנו תחילה למרפאות מקומיות קטנות ולא לבתי החולים הגדולים, כדי להימנע מתשלומים גבוהים על צילומי חזה וטיפולים. ווי גווישין, סוחרת בשוק פירות הים של ווהאן, החלה לחלות ב-10 בדצמבר. לפי אחת ההערכות, השוק הוא המקום שבו קפץ נגיף הקורונה מחיות בר שנמכרו במקום ועבר אל בני אדם, בהזדמנות אחת או בכמה הזדמנויות. הערכות אחרות מדברות על כך שהשוק שימש רק להפצת המחלה.
ווי בת ה-57, שאותרה על-ידי ה"וול סטריט ג'ורנל", פנתה קודם לטיפול במרפאה המקומית מול ביתה, שבה קיבלה פעמיים אנטיביוטיקה דרך הווריד, טיפול זול ויעיל למה שהיא חשבה שהוא הצטננות. אלא שהטיפול לא עזר וב-16 בדצמבר הגיעה ווי - שבאותו שלב כבר התקשתה לדבר - לחדר המיון של בית החולים "שיה-חה" בעיר. על אף מצבה היא נשלחה הביתה, ורק אחרי יומיים בעקבות מאמצים של בתה קיבלה מיטה בבית החולים. אחרי שהבריאה ושוחררה בתחילת ינואר, נאלצה ווי לשלם 70 אלף יואן (כ-35 אלף שקל) עבור ההוצאות הרפואיות.
בית החולים "סנטרל" בווהאן, שישחק תפקיד מרכזי בהתמודדות עם המגפה בגלל קרבתו לשוק, קיבל את החולה המדווח הראשון עם דלקת ריאות ממקור לא ידוע ב-18 בדצמבר. מדובר בשליח בן 65 שעבד גם הוא בשוק פירות הים ופיתח חום גבוה שלושה ימים קודם לכן. כיוון שמצבו הידרדר במהירות והוא לא הגיב לאנטיביוטיקה, החליטו הרופאים לשלוח דגימה שנלקחה מריאותיו לבדיקה במעבדה גנטית חיצונית. ככל הידוע, זו הייתה הדגימה הראשונה של נגיף הקורונה שנאספה אי פעם. החולה עצמו מת מאוחר יותר לאחר שכבר הועבר לבית חולים אחר בעיר.
בימים אלה סין מנסה להציג לעולם את ניצחונה ההירואי על מגפת הקורונה. לאחר שהצליחה לרסן את המגפה ולהוריד את מספר מקרי ההדבקה למינימום בעזרת סגר והגבלות תנועה חריפות, כעת היא יוצאת לקרב חסר תקדים על הנרטיב הבינלאומי של המגפה.
ביד אחת מנסים במדינה לנתק את הקשר בינה לבין מגפת הקורונה. גורמים סינים שבו וטענו בשבועות האחרונים כי העובדה שהמגפה העולמית התגלתה לראשונה בסין אין פירושה שזה אכן מקורה. דובר משרד החוץ הסיני ג'או ליג'יאן (Zhao Lijian) אף העלה בציוץ בוטה במיוחד בטוויטר את האפשרות כי צבא ארה"ב הוא שהביא את הקורונה לסין. ביד האחרת טוענת סין כי הצעדים הנחרצים שעשתה במלחמה בקורונה קנו לעולם זמן להתמודד עם המחלה ולכן היא ראויה לתודה. טענות אלו נתמכות גם על-ידי ראשי ארגון הבריאות העולמי שהתלהבו מ"גישתה האמיצה" של סין להתמודדות עם המגפה.
אלא ששרשרת תחקירים נוקבים שהתפרסמו בעיתונים סינים כמו צאישין וצאיג'ין בשבועות האחרונים מעלה סיפור אחר. זהו סיפור על הסתרה וסילופים שעיכבו את גילוי הקורונה בשלבים הראשונים, ולא רק שלא קנו לעולם זמן אלא מנעו עצירה של המגפה בשלביה הקריטיים. רבים מהתחקירים בעיתונות הסינית על נושא זה נמחקו זמן קצר לאחר פרסומם, אך נשמרו והופצו על-ידי גולשים סינים זריזים. ביחד עם תחקירי עומק של ה"וול סטריט ג'ורנל" ו"סאות צ'יינה מורנינג פוסט" שמודפס בהונג קונג הם משרטטים תמונה מרתקת על מה שקרה בשבועות הראשונים בווהאן, ואיך נולדה המגפה שמטלטלת כיום את החברות והכלכלות ברחבי העולם.
לפי כמה עדויות, בחצי השני של דצמבר החלו הרופאים לזהות באופן אינטואיטיבי את הקשר בין שוק פירות הים לבין דלקת הריאות המסתורית, כשעוד ועוד חולים עם קשר לשוק זרמו למחלקות בתי החולים. גילוי מוקדם זה גרם לרופאים להתעלם מחולים עם חום שלא היה להם קשר לשוק, ואולי הוביל לפספוס הראשוני של הממצא החשוב יותר: העובדה שהנגיף מידבק מאדם לאדם. רמזים להדבקה כזאת היו כבר בתחילת הדרך, בדמות בני משפחה של עובדים בשוק שחלו מיד אחריהם, אך העובדה שחלק מהחולים הפגינו סימפטומים קלים בלבד הקשתה על הרופאים לחבר את הנקודות.

ב-25 בדצמבר נחתה הדגימה מהריאות של השליח מהשוק במעבדת Vision Medicals בעיר גוואנגג'ואו בדרום סין. על מה שהתרחש במעבדה ניתן ללמוד מפוסט אנונימי שפרסם אחד מעובדיה ברשת החברתית הסינית וויבו - הגרסה הסינית לטוויטר. בתוך יומיים השלימה המעבדה את רוב הריצוף הגנטי של הנגיף מריאות החולה, שהתגלה כדומה מאוד לסארס, אותו נגיף שחולל שמות והביא למותם של 774 בני אדם ב-2003-2002, בעיקר בסין ובהונג קונג.
במקום לדווח על הממצא בתשובה כתובה כמקובל, במעבדה התקשרו ישירות לבית החולים. במקביל, הם גם דיווחו על הממצא לאקדמיה הסינית למדעי הרפואה, וראשי המעבדה נסעו אישית לווהאן בסוף דצמבר להתייעצויות עם ראשי בית החולים והרשויות הרפואיות העירוניות. בנוסף, במעבדה לא לקחו סיכונים והורו על ניקוי וטיהור מלא של המקום.
ד"ר אי פן (Ai Fen), מנהלת מחלקת טיפול נמרץ בבית החולים סנטרל, הייתה מהראשונות שהתחילו להבין את המסוכנות של נגיף הקורונה החדש. היא קיבלה את החולה הראשון עם דלקת ריאות ממקור לא ידוע, עובד בשוק שסבל מחום גבוה, ב-16 בדצמבר. שבוע וחצי לאחר מכן, ב-27 בדצמבר, הגיע אליה חולה נוסף בשם צ'ן עם תסמינים דומים שלא הגיב גם הוא לתרופות. צ'ן היה רואה חשבון בן 41, ללא מחלות רקע, אחיין של אחד מרופאי המחלקה, שמעולם לא היה בשוק פירות הים - עדות מוקדמת להדבקה בין בני אדם. דגימה מהריאות של צ'ן נשלחה למעבדה אחרת בבייג'ינג CapitalBio Medlab.
ב-30 בדצמבר קיבלה ד"ר אי הודעה בוויצ'ט, המקבילה הסינית לווטסאפ, מחבר ללימודי הרפואה. הוא שאל אותה על השמועה שמקרי חולי רבים הקשורים בשוק פירות הים מציפים את בתי החולים. מאוחר יותר באותו היום הראה לה אחד מעמיתיה לעבודה את התשובות שהגיעו מהבדיקות של צ'ן. המעבדה בבייג'ינג, מתברר, בדיעבד עשתה טעות קטנה וסימנה את הנגיף שנמצא בגופו כ"נגיף קורונה סארס", במקום נגיף קורונה שדומה לסארס. בראיון למגזין הסיני רן־וו סיפרה ד"ר אי כי התכסתה זיעה קרה כשראתה את התוצאה. הראיון איתה נמחק זמן קצר לאחר שעלה לרשת, אך הגולשים הסינים המשיכו להפיץ עותקים ממנו. כדי לעקוף את הצנזורה הם תרגמו אותו בין השאר לשפת הסימנים ולכתב ברייל.
אי מיהרה לעדכן את הרשויות בבית החולים על הממצא הדרמטי. היא תפסה במסדרון את מנהל המחלקה בבית החולים שאליה הועבר החולה צ'ן והזהירה גם אותו. בהמשך, הורתה לצוות שלה להתחיל לחבוש מסכות ושלחה לאותו חבר מבית הספר לרפואה את הדו"ח שהתקבל מהמעבדה בבייג'ינג, מקיפה באדום את המילים "קורונה סארס".
אותו חבר ימשיך ויעביר את ההודעה לעמיתים אחרים ועד סוף היום רבים בקהילה הרפואית בווהאן יידעו על כך. אחד מאלו שהפיצו את החדשות היה ד"ר לי וונליאנג, רופא עיניים בבית החולים סנטרל, שהרופאה אי מעולם לא פגשה אישית, והתפרסם לאחר שחלה בעצמו. לי שיתף את הדו"ח מהמעבדה בקבוצת וויצ'ט של חבריו הישנים ללימודים. בדיון שהתפתח בקבוצה העריכו חלק מהמשתתפים כי שיחתם תצונזר על-ידי הרשויות ולי עצמו ביקש מהחברים לא להעביר את המידע הלאה. בכל זאת היה מי שעשה זאת.
לפי הערכת הרשויות הסיניות כיום, עד לסוף 2019 כבר היו לפחות 266 נדבקים בקורונה. בנקודה זו כבר הצטברו בידי גורמים שונים במערכת הסינית עדויות מטרידות לכך שהנגיף המסוכן הוא בעל פוטנציאל הדבקה בין בני אדם. אלא שכאן נכנסה לעניין הפוליטיקה במלוא כיעורה, וחרצה את גורלו להפוך למגפה עולמית.

2. 31 בדצמבר-20 בינואר: הסתרות ושקרים

ב-31 בדצמבר דיווחה סין למשרד ארגון הבריאות העולמי בבייג'ינג על הופעתה של דלקת הריאות המסתורית, מבלי להזכיר את נגיף הקורונה או הסארס. באותו היום פרסמו רשויות הבריאות בעיר ווהאן הודעה ראשונה שלפיה התגלו 27 מקרים של דלקת ריאות נגיפית הקשורה לשוק פירות הים. "החקירה עד כה לא מצאה העברה מאדם לאדם או הדבקה של צוות רפואי. המחלה ניתנת למניעה ושליטה", קבעו הרשויות בווהאן במסר מרגיע.
בימים הבאים עשו רשויות הבריאות העירוניות שם מאמצים למנוע דליפת מידע על הנגיף המסתורי. ב-2 בינואר הוזמנה הרופאה אי לקבל נזיפה חמורה מראש ועדת המשמעת בבית החולים, כיוון ש"הפיצה שמועות" באותה הודעה לחבר שהתפשטה באינטרנט ופגעה ב"אינטרסים העירוניים". "הוא גרם לי להרגיש שאני לבדי הורסת את העתיד של ווהאן", היא סיפרה לימים.
אי הציעה לפרוש מתפקידה, אך הממונים לא אישרו זאת. יחד עם זאת, נמסר לה כי מעתה אסור לה לספר לאיש על הנגיף, אפילו לא לבעלה, וכל התקשורת של הצוות בנוגע אליו צריכה להיעשות פנים מול פנים ולא דרך הודעות טקסט או וויצ'ט. למחרת, ב-2 בינואר, הוזמן לי וונליאנג לתחנת המשטרה העירונית לחתום על מסמך "ביקורת עצמית" שלפיו, למעשיו הייתה השפעה שלילית והוא מתחייב שלא להמשיך ולהפיץ שמועות. כך נאלצו לעשות גם רופאים נוספים.
בעקבות המידע שנפוץ ברשת על חזרתה של הסארס, נכנסה לפעולה גם מערכת הצנזורה הסינית על הרשת, שמאתרת כל מידע שיוכל לפגוע ב"יציבות החברתית". אפליקציית הלייבסטרימינג הסינית הפופולרית YY מכילה בתוכה רשימה מובנית של מילים שמצונזרות אוטומטית בהתכתבויות בתוכה. מחקר של Citizen Lab באוניברסיטת טורונטו מצא כי בעדכון לאפליקציה מה-31 בדצמבר התווספו 45 מונחים חדשים לרשימה המצונזרת. כולם היו קשורים לנגיף החדש מווהאן.
סוף דצמבר היה תקופה רגישה במיוחד עבור הרשויות העירוניות, שעסקו בהכנות אחרונות לאירוע השנה בפוליטיקה המקומית: כינוס "שני המושבים". מדובר במפגש של הוועדה הפוליטית המייעצת והקונגרס העממי של מחוז חוביי שהתקיימו בין ה-6 ל-17 בינואר. לפני אירועים מסוג זה מקובל להזהיר או לעצור עושי צרות מקומיים, והרשויות רגישות במיוחד לחשיפות של התפתחויות לא רצויות שעלולות להפריע לאירוע. ואכן, במהלך המחצית הראשונה של ינואר שבו רשויות הבריאות בווהאן ושחררו הודעות מרגיעות שניסו להפיג את המתח סביב המחלה החדשה.
ב-11 בינואר חזרו הרשויות הללו לעדכן את מספר החולים במחלה אחרי כמה ימי הפסקה, וטענו כי מספרם ירד ל-41 בלבד. מספר זה נותר בעינו עד ל-18 בינואר, אז דיווחו הרשויות על ארבעה מקרים חדשים. אף שב-11 בינואר דווח על החולה הראשון שמת מקורונה, וב-13 בינואר התגלה מקרה ראשון מחוץ לסין, בתאילנד, בווהאן שבו ודחו את פוטנציאל ההדבקה של הנגיף. כל זה אפשר לחיים להמשיך כסדרם כולל נשף ראש השנה המסורתי שנערך ב-18 בינואר בהשתתפות עשרות אלפי משפחות, שכולן חלקו יחד ארוחה משותפת.
כמובן שבשטח, המציאות הייתה שונה לחלוטין מההצהרות של הרשויות. בבית החולים סנטרל אסרו על הצוות של ד"ר אי ללבוש בגדי מיגון מחשש כי זה יעורר פאניקה בקרב החולים, אז היא הורתה להם ללבוש את המיגון מתחת לחלוקי הרופאים והאחיות. למרות זאת, תוך שבוע חלתה אחת האחיות במחלקה, חו ג'יווי. בערך באותו הזמן עלה גם החום של רופא העיניים לי והוא אושפז.

אף ששוק פירות הים של ווהאן נסגר כבר ב-1 בינואר - מה שהיה אמור לעצור מגפה שאינה עוברת מאדם לאדם - בתי החולים המשיכו לקבל עוד ועוד חולים עם חום שלא מגיב לתרופות, כשרדיוס המגורים של המתאשפזים רק הולך וגדל. במקרים מסוימים היו אלו משפחות שלמות שחלו.
במקביל לשיחות הנזיפה שנעשו לרופאים, בתחילת ינואר קיבלו מעבדות ברחבי סין הוראה מרשויות הבריאות של ווהאן להפסיק באופן מיידי את בדיקת הדגימות של הנגיף. המסר שהועבר למעבדות היה כי עליהן להשמיד את הדגימות הקיימות ברשותן או להעביר אותן למתקנים מורשים. כמו כן, נאסר על המעבדות לשתף מידע הקשור לנגיף. "אם תזהה זאת בעתיד, אתה חייב לדווח לנו", נמסר לעובד באחת המעבדות. ב-3 בינואר הוועדה הלאומית לבריאות, הרשות הבכירה לבריאות בסין, הורתה גם היא למוסדות לא לפרסם מידע הקשור למחלה, ולהעביר דגימות למוסדות מורשים או להשמיד אותן.
רשויות הבריאות העירוניות בווהאן חיבלו בדליפה של מידע אמין על המצב האמיתי בדרך נוספת. לפי הנהלים של משרד הבריאות הסיני, שנבנו על בסיס הניסיון ממגפת הסארס, כשהצוות הרפואי בבתי חולים מזהה דלקת ריאות ממקור לא ידוע, הוא יכול לדווח על כך באמצעות מילוי טופס במערכת אינטרנטית ארצית. אלא שב-12 בינואר קיבלו בתי החולים הוראה שלפיה ניתן למלא את הטפסים הללו רק אחרי שהרופאים התייעצו עם מומחים ברמה העירונית והמחוזית. המהלך הזה עיכב משמעותית את הדיווח החוצה. לפחות במקרה אחד, ממונה אזורי על השליטה במחלות מידבקות התקשר לבית חולים ודרש לשנות דיווח כך שבמקום מחלת הקורונה תופיע מחלה אחרת.
וזה לא הכול. כבר בתחילת ינואר שלחה ועדת הבריאות הלאומית של סין שתי משלחות נפרדות כדי לחקור את המחלה המסתורית. אלא שהמומחים שהגיעו מבייג'ינג בשתי המשלחות הראשונות לוו באופן צמוד על-ידי רשויות הבריאות המקומיות וראשי בתי החולים. הם לא הורשו לדבר ישירות עם הרופאים בשטח ולא ניתן להם מידע על אנשי הצוות הרפואי שנדבקו - העדות הברורה ביותר להדבקה מאדם לאדם. בתגובה הגיעו המומחים למסקנות שגויות על פוטנציאל הדבקה מוגבל, מה שמנע שימוש באמצעי זהירות ותרם למספרים האדירים של רופאים ואחיות שנדבקו בקורונה: כ-3,400 אנשי צוות רפואי סינים נדבקו בקורונה, 13 מתוכם מתו.
לאור זאת, אין זה מפתיע שו ג'יאנגוואו (Xu Jianguo), שעמד בראש הצוות הראשון, קבע לאחר הביקור כי "מדובר במחלה מוגבלת. אם אף חולה לא יופיע בשבוע הבא, יכול להיות שזה נגמר". ואנג גוונגפה (Wang Guangfa), מומחה נשימה מוביל שהשתתף באחת המשלחות, הפך לימים למושא ללעג בסין, לאחר שב-10 בינואר אמר לתקשורת כי "המגפה נראית תחת שליטה, כשרוב החולים מראים סימפטומים קלים וחלק שוחררו".
מאוחר יותר, כשחזר לבייג'ינג, פיתח ואנג חום ונודע כי הוא בעצמו נדבק בקורונה. הוא אומנם השתמש במסכה, אך לא לבש משקפי מגן ולהערכתו נדבק דרך העיניים באחד הביקורים במרפאות. בדיעבד, אמר ואנג כי מה שנמסר לצוותי הבדיקה "לא היה אמת, וממה שאנחנו יודעים כרגע על המצב, הם שיקרו".
רבים מהבכירים בווהאן ובמחוז חוביי, ובראשם מזכיר המפלגה הקומוניסטית במחוז, כבר הודחו מתפקידם בשל הכישלון בהתמודדות עם המגפה. אך גם הצמרת השלטונית המרכזית בבייג'ינג הייתה רחוקה מלהצטיין בטיפול במשבר. בחודש שעבר פורסם בעיתון רשמי של המפלגה הקומוניסטית נאום של הנשיא שי ג'ינפינג שבו ציין כי כבר ב-7 בינואר ערכה הוועדה המתמדת של הפוליטבירו, הגוף החזק של המפלגה בראשותו, דיון על ההתמודדות עם נגיף הקורונה. אלא שנושא זה לא הופיע בדיווחים התקשורתיים על הפגישה בזמן אמת.

3. 20 בינואר והלאה: הודאה וסגר

בקופסאות מתכת עטופות בקרח יבש הגיעו כבר ב-3 בינואר דגימות מחולים בווהאן אל מעבדה המסונפת לאוניברסיטת פודאן בשנחאי. יומיים לאחר מכן המעבדה השלימה את ריצוף הגנום של הנגיף והחוקרים נדהמו ממה שמצאו: נגיף קורונה מסוג חדש, דומה לסארס, אבל כזה שלא נראה מעולם. למחרת דיווחה המעבדה על ממצאיה לוועדת הבריאות של שנחאי ולוועדת הבריאות הלאומית, כולל המלצה על יישום אמצעי מניעה ושליטה על המחלה.
שבוע חלף. כשבמעבדה ראו כי הרשויות אינן עושות שום דבר בעניין, הם החליטו לפעול עצמאית. ב-11 בינואר פרסמה המעבדה על דעת עצמה את הריצוף הגנטי של הנגיף בפלטפורמה פתוחה ברשת. החלטה זו יצרה צרות גדולות למעבדה, שקיבלה למחרת הוראה שעליה להיסגר לרגל "תיקונים", אך תרמה לחשיפה חשובה שאפשרה להתחיל לפתח ערכות בדיקת זיהוי לנגיף. בעקבות החשיפה נאלצה גם ועדת הבריאות הלאומית הסינית לפרסם בעצמה את הריצוף הגנטי. אלא שימים יקרים נוספים חלפו עד שסין הכירה סוף-סוף בהדבקה מאדם לאדם.
שינוי הגישה למחלה החל רק ב-20 בינואר. באותו היום פורסמה רשמית לראשונה הצהרה מפי הנשיא שי, שקרא לרשויות להילחם בנגיף, אך גם בה לא הוזכרה הידבקות מאדם לאדם. הגילוי החשוב הגיע רק מאוחר יותר באותו יום. בראיון לטלוויזיה הסינית המרכזית, CCTV, אמר ד"ר ג'ונג נאנשאן, שעמד בראש צוות מומחים שלישי לווהאן, כי "הקורונה בוודאות מדבקת מאדם לאדם". ג'ונג, רופא עתיר מוניטין מימי הסארס, נחשף בביקורו בווהאן לדיווחים על חולה אחד שהדביק 14 אנשי צוות רפואי בבית חולים. שלושה ימים לאחר מכן הוטל הסגר הרפואי הגדול בהיסטוריה על 20 מיליון בני אדם בווהאן ושלוש ערים נוספות.
ג'ונג הפך לפנים של המלחמה בנגיף בסין ובהמשך אמר כי "אם הפעולות היו ננקטות קודם לכן, בדצמבר או בתחילת ינואר, מספר החולים היה נמוך בהרבה". במחקר שפורסם בשבוע שעבר העריכו חוקרים כי סין יכולה הייתה למנוע 95% ממקרי ההידבקות בנגיף אם הייתה מתחילה בצעדי העצירה שלו שלושה שבועות קודם לכן. ד"ר אי, מבית החולים סנטרל, אמרה בראיון כי חבריה מתו לשווא, ואם הייתה יודעת לאן דברים יגיעו, היא הייתה ממשיכה לנסות להזהיר על אף הנזיפה שקיבלה.
בית החולים שבו עובדת אי שילם מחיר כבד במיוחד: 230 מתוך 4,000 עובדיו נדבקו בקרונה. ארבעה מהם מתו ואחרים עדיין מאושפזים במצב קשה. אחד מהמתים היה רופא העיניים לי שנפטר ב-7 בפברואר. מותו הוביל למחאה דיגיטלית של גולשים סינים שנמשכה שעות בקריאה לחופש ביטוי, עד שגם היא דוכאה על-ידי הצנזורה הסינית.

ואם זה לא מספיק לכם .... 

ואם זה לא מספיק לכם.... הצוות של יוסי גולדשמיד מביא לכם את הסערה הבאה...

 פורסם ב.. hebrewnews - קישור למקור מופיע מתחת 

מלחמה ביולוגית? ה-FBI חשף
 מסמכים לגבי פעילות עויינת של 
מדענים סינים
חשיפה מטרידה של שירותי הביון האמריקאיים. בחודש נובמבר 2018 מדען סיני שביקר בשטח ארה"ב ניסה להבריח מספר דגימות של נגיפים קטלניים אל תוך שטח סין
בסוף נובמבר 2018, שנה וקצת לפני שזוהה המקרה הראשון של נגיף הקורונה בווהאן, סין. סוכני שירותי המכס ואבטחת הגבולות האמריקאיים בנמל התעופה מטרו בדטריוט עצרו ביולוג סיני ומצאו במטענו שלוש מבחנות שתוייגו כנוגדנים.
הביולוג אמר לסוכנים שעמיתו בסין ביקש ממנו להעביר את המבחנות לחוקר בארה"ב. אולם לאחר שבחנו את תוכנן, הגיעו הסוכנים למסקנות מטרידות.
"בחינת הכיתוב על המבחנות והנמען המיועד הובילו את צוות הבחינה להאמין שהחומרים בתוך המחנות הם למעשה הווירוסי SARS ו MERS פעילים", כך ע"פ דו"ח FBI בלתי מסווג. 
מדוע המדען הסיני ניסה להביא לסין דגימות נגיפים?
הדו"ח, שנכתב ע"י היחידה למודיעין כימי וביולוגי במנהל הנשק להשמדה המונית של ה-FBI, לא מציין את שם המדען הסיני שנשא את הדוגמיות החשודות, או את שם הנמענים המיועדים בארה"ב. אבל מסיק כי תקרית זו, ושני מקרים נוספים המצויינים בדו"ח, מציירים דפוס מדאיג.
"מנהל הנשק להשמדה המונית מעריך כי מדענים זרים המעבירים חומרים ביולוגיים בלתי מוכרזים ובלתי מתועדים לארצות הברית במטען היד או במזוודתם הם סיכון כמעט ודאי לבטחון הביולוגי של ארה"ב", כתוב בדו"ח, "המנהל מעריך כך במידה גבוהה של בטחון בהתבסס על קשר עם מקורות, שלהם גישה ישירה"
הדו"ח , שפורסם יותר מחודשיים לפני שארגון הבריאות העולמי למד על אשכול מקרי דלקת הריאות בווהאן שהתברר כנגיף הקורונה, מהווה חלק מדאגה רחבה יותר של ה-FBI לגבי מגעיה של סין עם חוקרים אמריקאים, אך שהדו"ח מתייחס לחוקרים זרים ככלל, בכל המקרים המצוטטים בדו"ח מעורבים אזרחים סינים.
במקרה המבחנות החשודות כSARS ו MERS, הדו"ח המודיעיני מצטט מסמך מסווג המסומן ככזה שהמידע בו הושג תחת חוק FISA ( החוק למעקב מודיעיני על זרים ). מקרה נוסף המובא בדו"ח נראה כי כלל זני שפעת, השלישי חשוד כאי.קולי.
שירותי הביון לא מצביעים במדויק על חומרת הסיכון הביולוגי שמקרים אלה מהווים, אך ריאנה מקינטייר, פרופסורית לבטחון ביולוגי גלובלי באוניברסיטת ניו סאות' ווילס בסידני, אמרה שנראה כי הFBI מודאג מהמחקר הדו-שימושי, שעלול להיעשות בו שימוש למטרות של טרור ביולוגי. באשר למקרי דוגמיות האסורות שהובאו בדו"ח, התנועה הזו היא דו-כיוונית.
"איך אנו נדע מה הם מביאים למדינה ומוציאים ממנה אם לא יהיה מידע מודיעיני נקודתי?" שאלה "אם זה הולך בכיוון אחד, זה הולך גם לכיוון השני. צריך להיות נאיבי כדי לחשוב אחרת".

צוותי חיטוי פועלים בסין (צילום: יאהו)
תא"ל לשעבר (חיל האוויר האמריקאי) רוברט ספולדינג, שעסק בנושאים הקשורים לסין במועצה לבטחון לאומי תחת ממשל טראמפ, אמר "האיום קיים" ושהוא מעריך כי "סביר כי הנשא.. יהיה מישהו שאינו מודע שהוא כזה. חלקם סביר שיהיו מודעים, לבחון את יכולתנו לזהות וליירט, ואחרים יכולים להיות ניסיונות אופורטוניסטיים".
לא נמסרה תגובה מה-FBI.
הדאגה לגבי בטיחות ביולוגית בהקשר הסיני אינן חדשות. למשל התפרצות ה-SARS ב-2003, באה לאחר מספר תקריות של זיהום בעקבות תאונות במעבדה, כולל שמונה מקרים של טעויות במכון הסיני לווירולוגיה בבייג'ינג. 
"היו מקרים בעבר שבהם זנים מדבקים של שפעת דלפו ממעבדות עקב טעויות" אומרת אלזה קאניה עמיתה בכירה במכון המחקר ה"מרכז האמריקאי החדש לבטחון".
אך הבעיות לא מוגבלות רק לחוקרים סינים, למרות התבלטותם בנושא, "בוודאי שזהו סיכון בטחוני אם כל אדם מנסה להבריח חומרים בחשאי מפני שהיו מספר תקריות בהם זה קרה עם חוקרים ממגוון מדינות". 
הדאגות לגבי זלזולם של הסינים בתנאי בטיחות ביולוגיים וותיקות, ונגיף הקורונה סביר שיחמיר את המתח בין וושינגטון לבייג'ינג, שכן ידוע שהמתחים היו ברמה גבוהה גם לפני כן, במגוון רחב של נושאים החל ממסחר ועד לריגול. 
אנדרו וובר, שעבד בזמן ממשל אובמה כעוזר לענייני הגנה מנשק אטומי ביולוגי וכימי למזכיר ההגנה, אמר שהיחסים עם סין בהקשר הביולוגיה החמירו בשנים האחרונות.
"אחרי ה-SARS, כשסין נזקקה לעזרה טכנית, היו לה יחסים איתנים עם ה-CDC (המרכז לבקרת מחלות ומניעתן). הם היו שקופים, מפני שהבינו שטיוח ההתפרצות יעלה להם ביוקר",  אמר וובר, כיום חוקר בכיר במועצה לסיכונים אסטרטגיים, והוסיף "בשנים האחרונות הם קיררו את היחסים, והקשו על שת"פ בינ"ל".
בשבועות האחרונים, החמירו המתחים אף יותר, הנשיא טראמפ קרא לנגיף "הווירוס הסיני", ובייג'ינג בתורה קידמה תיאוריית קונספירציה הטוענת כי מקור הווירוס במעבדות אמריקניות. 
המדענים עומדים על כך שהווירוס אינו נשק ביולוגי, סיני או אמריקאי. "אין שום בסיס לחשד כי זהו תוצר מעבדתי", אמר ריצ'ארד אברייט, פרופסור לכימיה ביולוגית באוניברסיטת רטגרס. "אין בו שום דבר ממה שהיית מצפה בבנייה מכוונת".
אולם, אלברייט לא שולל את האפשרות כי מקור הווירוס בבטיחות הביולוגית הלקויה בסין. התיאוריה המובילה היא כי הווירוס "קפץ" מחיות אקזוטיות לבני אדם.
כמה מהחוקרים משערים כי זה קרה בשווקים החיים שם החיות נשחטות למאכל ושימושים אחרים בתכשירים. אך אלברייט מציין כי ווירוסים שכאלה מחיות בר נאספים במעבדות, כולל בזאת שבווהאן. "אם כן, זו אכן אפשרות שהנגיף הזה נכנס לאכולוסייה האנושים דרך הדבקה מקרית של עובד במעבדה המבצע איסוף בשדה, או תאונה של עובד במעבדה שבחן את הווירוס". 
בנפרד מנגיף הקורונה, והתמקדותו של הFBI בבטיחות הביולוגית בסין, נראה כי יש חשד קיים ומבוסס לממשלת ארה"ב כלפי מעורבותה של סין במספר תיקים מפורסמים של יצוא טכנולוגיה רגישה ע"י מדענים סינים הפועלים בארה"ב.
המפורסם ביותר, הוא מקרה בו משרד המשפטים הודיע שיאשים את צ'רלס ליבר, ראש הפקולטה לכימיה וכימיה ביולוגית בהארוורד, בחשד שהסתיר קשרים עם הממשל הסיני. "זהו תיק ברור של ניגוד אינטרסים, ולמרבה הצער, אין זו תקרית בודדת" אמר סוכן הFBI ג'וזף בונהוולונטה, ראש משרד השטח בבוסטון, כשהודיע על האישומים.
ליבר, שהפקיד ערבות בסך מליון דולר ושוחרר, עוד לא הודיע אם הוא מודה או כופר באשמה.
התמקדותו של ה-FBI בסין ובמדענים סינים העלה חששות בקרב מספר אקדמאים, שחוששים מתיוג סינים. "אני חושש כי המגמה הנוכחית בבטחון הלאומי היא לכיוון תיוג אנשים ממוצא סיני", אמר ניקולס אוונס, פרופסור באוניברסיטת מסצ'וסטס המתמחה באתיקה רפואית. "זה לא רק גזעני. נסיונות ה-FBI וזרועות מודיעין ואכיפה אחרות לבצע פרופיילינג הזיקו, ולא שיפרו כלל את ביטחוננו".
תודה לצוות של יוסי גולדשמיד שעזר באיסוף המקורות 
שתפו ברשתות החברתיות שאלו את מי שצריך לשאול למה לא מקבלים תשובות על השאלות שמטרידות באמת.....